новини

ПГРКК ще си сътрудничи с Техническия университет във Варна

В началото на април Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване - Русе подписа споразумение за сътрудничество с Техническия университет в град Варна.

Двете учебни заведения обединяват усилията си за създаване и осъществяване на съвместни дейности в областта на професионалното образование.

Техническият университет предоставя на ПГРКК безвъзмездно модули в онлайн среда на симулационна система, одобрена от ИА „Морска администрация“, за провеждане на обучение на учениците от специалност „Корабоводене-речно“ и курсове (лекции и симулаторна практика) в онлайн среда.

Учениците от ПГРКК – Русе ще имат възможност да провеждат своите часове по учебна практика на модерен тренажор чрез оперативно използване на радар и АРПА, радиостанции, навигационни системи за корабоводене и управление на ресурсите в машинно отделение на кораби.

Предоставените тренажор и симулационни системи отговарят на заложените от Европейската комисия стандарти за корабоплаване по вътрешните водни пътища на Европа.

И двете учебни заведение се надяват доброто сътрудничество между тях да доведе до реализирането и на други съвместни проекти.

  • Източник: ПГРКК

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать