новини

Посещение на ученици от Представителния дунавски флотски отряд към ПГРКК на Военноморското училище във Варна

 

 На 28.10.2019г. ученици на Представителния дунавски флотски отряд към ПГРКК  в Русе посетиха Военноморското училище във Варна.

  Бъдещите капитани, механици и логистици от IXа и IXв клас се запознаха с възможностите за образование, последваща реализация, условията на обучение и материалната база в ВВМУ „Никола Вапцаров“.

  3Dакцент бяха обучителните тренажори, на които младежите можеха да се пробват в управлението и поддръжката на различни кораби в условия, максимално близки до реалните.

 Въпреки изненадата със затворения Военноисторически музей, близкия контакт с кораба музей „Дръзки”, бреговото оръдие и разположените в двора експонати, създадоха така важната връзка между славното героично минало и настоящето.

  Учениците, придружаващите ги учители и представители на общинската организация на офицерите от резерва имаха възможност да се качат на флагмана на военноморския ни флот – фрегатата „Смели”, където лично капитанът и част от екипажа разведоха своите гости и им дадоха възможност с трепет и тръпка да се докоснат до уредите за управление на капитанския мостик, системите за контрол на въоръжението, отбранителните системи и спасителното оборудване.

  На сбогуване всички получиха за спомен юбилейно издание, посветено на 120-та годишнина от първия кораб с името „Смели” в българския флот.

 

  • Източник: ПГРКК

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать