×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 982

новини

Успешно приключи проекта на Яхтклуб Порт Русе с ученици от ПГРКК

На официална царемония  на 20. юни 2014 година учениците от Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване – град Русе получиха своите удостоверения за участие и успешно завършване на проект „Обучение в управление на моторни лодки и ветроходни съдове”. Проектът е на Яхтклуб Порт Русе и е финансиран от Община Русе. Яхтклуб Порт Русе е създаден, за да популяризира и подпомага плаването, водните спортове и туризма по Дунав и свързаните с него басейни. Клубът предоставя на членовете си достъп до лодки, съоръжения, както и сграда, където да се събират и споделят интересите и опита си, свързани с плаването.

Учениците от гимназията бяха единствените поканени щастливци да се включат в дейностите по проекта. Двама педагози и 16 ученици, които се обучават по специалностите „Корабоводене-речно”  и „Експлоатация на пристанищата и флота” в продължения на една седмица плаваха с моторни и ветроходни лодки по река Дунав, и усвояваха тънкостите и тайните на яхтменството под вещото ръководтство на шкиперите Карел Маринович, Валерий Бранков, Кристиян Томов и Константин Русланов. С отличната организация на дейностите по проекта, активната  работа, професионализъм и опит те успяха да приобщят ученици към този авантюристичен спорт. С желание,  надежди  и огромно нетърпение учениците очакват бъдещитесъвместни проекти.

Най-ценното от съвмесната работа са приятелството, приемствеността между поколенията, ученето чрез преживяване, добрият пример за възпитание и осмисляне свободното време на младите хора, формирането и развитието на екипния дух на борда на лодката, където е в пълна сила принципа «Един за всички, всички за един».

Медия

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=bFXnSRAbaSA{/youtube} Разходка около о-в Лелек (в пр. от тр. Щъркел)
  • Източник: ПГРКК

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать