Събития

Кристиана Крумова от ПГРКК с първа награда от конкурса за рисунка и фотография, посветен на Международния ден на водата

С концерт-спектакъл в Пленарна зала на Общината приключи конкурсът за рисунка и фотография, посветен на Международния ден на водата – 22 март. Тази година темата бе „Подземните води-правим невидимото видимо“.

 

Представители на Клуба по фотография към Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоводене също се включиха в надпреварата. Със свои снимки участваха учениците Александра Стойчева, Антони Андреев, Антония Нейкова, Димитър Атанасов, Илхан Ангелов и Кристиана Крумова. С награда за първо място в категория Фотография бе отличена ученичката от 9 в клас на ПГРКК Кристиана Крумова.

Представители на Клуба по фотография към Професионалната гимназия участват за четвърта поредна година, като са получавали награди и в предишните издания на конкурса. Но за първи път тази година ученик от Клуба по фотография към ПГРКК печели престижното първо място. Кристиана Крумова си подели приза в раздел Фотография с Mohamed El Husseiny - Egypt и Михаела Гечева - ПГИУ „Елиас Канети“, Русе.

 

Конкурсът се организира от Общински Младежки дом съвместно с ВиК ООД–Русе и Община Русе за петнадесета поредна година. Всяка година темата на конкурса е различна, но винаги е свързана с безценния ресурс - водата. Конкурсът винаги следва стриктно темата, зададена от ООН, засягаща различни проблеми или осветлявайки важни за обществото аспекти.

385 е общият брой творби –рисунки и фотографии, които взеха участие тази година. Рисунките от цялата страна бяха 273, а в направление фотография са получени 112 фотографии от България, Тунис, Испания и Египет.

 

Комисията, която оценяваше рисунките и снимките на включилите се участници, бе в състав: председател жури: Д-р Росица Георгиева, Началник управление РУО-Русе, и членове: Георги Георгиев –художник и преподавател;  Мина Маринова, артист, художник, младежки работник и Людмила Любенова– младежки работник, представител на ОМД-Русе.

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать