Събития

Проект "Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи"

             С встъпителна среща на 4 март в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване (ПГРКК) беше дадено началото на проекта „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи”, осъществяван в партньорство с Държавен архив-Русе, клуб „Родолюбие” към РСОСЗР-Русе и Военен клуб-Русе. Проектът се изпълнява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на сводния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

В продължение на осем месеца ще бъдат реализирани дейности, целящи създаване, популяризиране и съхраняване на исторически документи, свързани с мисията на Пети пехотен дунавски полк в годините между 1940-1944. Проектът включва обучаване в дейностите дигитализация, издирване, подбор и обработка на информация, стимулиращи учениците за активно включване в образователния и културен живот на Русе и региона, стремеж към личностно израстване и изява както в индивидуален, така и в екипен план.

 

Обект на историческите изследвания ще бъдат три изключително ценни фотоалбума, от посочения период. Като резултат от дейността на учениците ще бъдат създадени историческа студия и изложба с подбрани от участниците снимки от албумите, а всички участници ще бъдат обучени и ще получат сертификати за преминато обучение по сканиране и дигитализация на документи с „Photoshop” по изискванията на Закона за архивите. 

 

онлайн сериал меня зовут эрл смотреть или скачать